במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת BMJ Open Diabetes Research and Care, החוקרים ביקשו להעריך את הקשר בין מוצא אתני לפנוטיפים ספציפיים של בדיקת OGTT בנשים הרות שאובחנו עם היפרגליקמיה.
עוד בעניין דומה
המחקר נערך בבית החולים לנשים וילדים KK בשנת 2019. החוקרים איתרו 3027 נשים, מתוכן 508 (16.8%) אובחנו עם היפרגליקמיה בשבועות 24-28 להריון תוך שימוש בקריטריונים של IADPSGי(International Association of Diabetes and Pregnancy Study Groups).
פנוטיפים של OGTT סווגו לארבע קבוצות נפרדות בהתבסס על זמני רמות גלוקוז חריגות בפלזמה: (1) זמן 0 בלבד, (2) שעה אחת בלבד, (3) שעתיים בלבד, (4) שתי נקודות זמן או יותר. רגרסיה לוגיסטית מולטי-נומית ניתחה את הקשר בין מוצא אתני ופנוטיפים של OGTT, תוך התחשבות בגורמים כמו גיל האם, מספר הלידות הקודמות ואינדקס מסת הגוף (BMI) בשליש הראשון.
מתוצאות המחקר עולה כי השכיחות הכוללת של היפרגליקמיה בהריון היתה 16.8%, כאשר השיעורים הגבוהים ביותר נצפו בקרב נשים ממוצא הודי (20.5%) ואחריהן מוצא סיני (18.3%) ומוצא מלזי (14.2%).
לנשים הודיות (יחס סיכון יחסי 3.05) וסיניות (יחס סיכון יחסי 2.33) היה סיכוי גבוה יותר יותר להופיע עם פנוטיפים של גלוקוז בצום בלבד בהשוואה לנשים מלזיות. בנוסף, לנשים סיניות היה סיכוי גבוה יותר (יחס סיכון יחסי 2.88) להופיע עם רמות גלוקוז גבוהות שעתיים לאחר האכילה, בהשוואה למלזיות.
החוקרים סיכמו כי פנוטיפים שונים של OGTT ניכרים בקרב קבוצות אתניות שונות באוכלוסיה אסייתית רב-אתנית של נשים עם היפרגליקמיה בהריון, והדגישו את החשיבות של התחשבות בגורמים אתניים ספציפיים בניהול מצב זה.
מקור:
תגובות אחרונות