מטרת המחקר היתה לבחון את ההשפעה של אקופרסורה, יוגה צחוק ותכניות מיינדפולנס להפחתת עקה (Mindfulness-Based Stress Reduction - MBSR) על תסמיני גיל המעבר ועל איכות חיים של נשים לאחר גיל המעבר.
עוד בעניין דומה
במחקר אקראי מבוקר זה נכללו 146 נשים: 41 נשים בקבוצת הטיפול עם אקופרסורה, 31 בקבוצת יוגה צחוק, 37 בקבוצת MBSR ו-37 נשים בקבוצת מקרי הביקורת.
הנשים בקבוצת אקופרסורה קיבלו טיפול פעמיים בשבוע למשך כולל של 16 מפגשים. נשים בקבוצת יוגה צחוק וטיפולי MBSR השתתפו בשמונה מפגשים בסך הכל בתדירות של אחת לשבוע.
מידע נאסף באמצעות טופס מידע, סרגל דירוג גיל המעבר (Menopause Rating Scale - MRS) ומדד איכות חיים מסוים לגיל המעבר (Meopause-Specific Quality of Life Scale – MENQOL).
תוצאות המחקר הדגימו ירידה בציון MRS כולל עבור הנשים בכלל קבוצות ההתערבות, בהשוואה לקבוצת מקרי הביקורת (p<0.05). בקבוצת הנבדקות שהשתתפו ביוגה צחוק הודגמה ירידה של 3.16 נקודות (p<0.05). בקבוצת אקופרסורה נצפתה ירידה של 5.46 נקודות (p<0.05) ובקבוצת MBSR נרשמה ירידה של 4.65 נקודות (p<0.05) בציוני MRS.
כמו כן, הודגם כי הציונים הממוצעים של כלל קטגוריות MENQOL היו נמוכים עבור נשים בקבוצת הטיפול עם אקופרסורה ויוגה צחוק בהשוואה לאלו בקבוצת מקרי הביקורת (p<0.05). בהשוואה בין נבדקות בקבוצת MBSR לבין קבוצת מקרי הביקורת נצפה שיפור בציונים של קטגוריה פסיכוסוציאלית של מבדק MENQOL (p<0.05).
מסקנת החוקרים היתה כי יוגה צחוק, אקופרסורה ו-MBSR עשויים להפחית תסמיני גיל המעבר ולשפר את איכות חייהן של נשים לאחר גיל המעבר. ממצאי מחקר ראשוני זה מצריכים המשך ביצוע מחקרים בתחום עם תוצא בודד שנקבע מראש.
מקור:
תגובות אחרונות